Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон на 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Със ксенон са фаровете.

Comment

• Моите ги пращах в Стрелча преди две или три години С ксенон съм и оттогава имам доста добро осветление Незнам какво се случва вътре с рефлектора но светлината продължава да е добра Аз отлепях стъклото и пратих в стрелча всичко което се намира във фара Вложих голямо старание при сглобяването Така че имам и видима част от рефлектора ходила в Стрелча по която немога да забележа проблеми
      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Към колегите с допълнително слаган ксенон: дайте акъл къде и как точно да захвана баластите. Става въпрос за къси, дълги и халогени, т.е. по 2 баласта покрай всеки фар и по един долу при халогените, ако може и със снимки ще е най-добре
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
          Към колегите с допълнително слаган ксенон: дайте акъл къде и как точно да захвана баластите. Става въпрос за къси, дълги и халогени, т.е. по 2 баласта покрай всеки фар и по един долу при халогените, ако може и със снимки ще е най-добре
          Моят ксенон го слага Румен но е само на дългите. По един баласт на фар и едвам е намерил място да ги завре по дупките, а при теб 6 баласта къде ще ги слагаш нямам идея. Тези на фаровете за мъгла са лесни защото предполагам, че има доста място в бронята, но късите и дългите ще са ти проблем...

Comment

• Ако баластите не са закупени още, препоръчвам Slim баласти.

Малко по-скъпи са, но са доста по-компактни и удобни за монтаж. Лично аз смятам, че ксенон на дългите е малко баято поради факта, че на ксенона му трябва малко време за да светне като хората.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 09:57.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямаше ли да забраняват допълнително слаганите ксенони?
              166, 2.4 JTD'00

Comment

• Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                Нямаше ли да забраняват допълнително слаганите ксенони?
                Е уж май е забранен, но почти никога те не могат да докажат дали е фабричен или е слаган допълнително още повече при нашият случай, че си има и модели с фабричен.
                До колкото знам е забранен за фарове без лупи.

Comment

• За мястото доколкото мерих проблема ще е със захващането с планки и рапидки/болтове, ако тръгна да ги хващам със свински опашки място бол ама предпочитам този вариант да ми е последния. Единствената пластмаса, която ми се видя подходяща за захващане с планки е тази декоративната напречна пред мотора и за десния фар мисля че ще свърши работа, но за левия баш там минава маркуча от кулера и май няма да стане. Другия вариант е да пробивам дупки по метала...
                  Та за да не откривам топлата вода викам да се допитам кой къде и как си е наместил баластите.
                  Колега Еко баластите ги взех вече, дебели са, от Илиенци и там ми препоръчаха дебелите баласти като уж по-качествени...
                  Наясно съм с доводите против ксенон на дълги и на халогени но въпреки това съм решил да слагам навсякъде, та въпроса е не дали а как

Comment

• На десният фар баластите съм ги сложил в една дупка или ниша на десният калник малко зад фара Закрепил съм ги към една планка вкарал съм ги и с едно болче и направена дупка са прикрепени към стената от нишата На левият фар също съм прихванал двата баласта на една планка а тя е хваната на болта от предната греда Подвит е краят на планката на Г за да се захване към този болт На халогените съм ги хванал отдолу на гредите със самонарезки
                    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Мерси колега, точно такова инфо ми трябваше
                      И аз загледах ламарините покрай калника като разглеждах за евентуални места за монтаж, остава само да се дупчи
                      Като приключа с цялата галимация ще гледам да кача някоя друга снимка.

Comment

• Колеги на толкова интимни места ли сте ги наврели тези баласти че само колегата iveli си призна
                        Както и да е, качвам малко снимки къде ги наврях аз, не претендирам че са на най-добрите места, то времето ще си покаже.
                        Attached Files

Comment

• На късете сложих вече. Какви са крушките на дългите?Н колко?
                          Алфа 166 2.4 JTD

Comment

• HB3.

Comment

• Колеги днес си сложих и аз ксенон на късите да ми се подобри малко видимоста. Свети добре пробвах го, обаче се появи един много неприятен недостатък, смущава се много радиото като са пуснати фаровете почти не се чува нищо. Някакви идеи ако не утре го свалям и си минавам пак на обикновенни лампи
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Не би трябвало да е така. Пробвай да откачиш един по един баластите. Може един от тях да е източника на смущенията поради дефект.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X